Surprises maken

Elk jaar vieren wij uitgebreid Sinterklaas, omdat het zo heerlijk is om surprises te maken. Al ruim voordat de Sint in het land is, ben ik al bezig met wat ik nu weer eens zal maken. Het is elke keer weer een uitdaging om steeds weer iets spannends, nieuws en creatiefs te bedenken. 


Sinterklaas 2023

…???

De lootjes zijn getrokken. Het creatieve brein is aan het werk, de radertjes draaien overuren en ideeën krijgen langzaam gestalte. Straks wordt er weer geknipt en geplakt, gedicht en gedacht, tot het eindelijk zover is.

Nog zoveel nachtjes slapen:

  

Sinterklaas 2022

Safari kijkdoos

In 2022 was het mijn ambitie om een bewegende kijkdoos te maken. Het is niet alleen een surprise, maar ook een vooronderzoek voor een project, dat ik al jaren in mijn hoofd heb: een serie kijkdozen met het thema metamorfosen. In deze surprise is het thema Safari, waarin er zes verschillende elementen (dieren) bewegen op één as.


Sinterklaas 2019

Hydraulische grijpmachine

Eén van mijn favoriete surprises was in 2019, toen ik een hydraulische grijpmachine maakte. Het idee was wel afgekeken van een YouTube filmpje, maar desondanks was ik wel trots op het resultaat.

Het filmpje, waar deze surprise op gebaseerd was, is hier te vinden:

How to Make Hydraulic Powered Claw Machine from Cardboard